11-ci iştirakçımız Aytən Mustafayeva

Порций:   Время приготовления:

1.Blinçik tortu

ayt

2. Snikerst tortu

ayt1

3. Meyvəli tort

ayt3

4. Tuna salatı üçün :

2 stəkan yumru düyü, 1 banka konserva tuna balığı, 1 banka qarğıdalı konserva ve duz istiot mayonez hazırlanması: Düyünü bişirib süzürük, balığın da yağını süzüb, qalan ərzaqları bir qaba töküb, qarışdırırıq. Mayonezləyib, süfrəyə veririk.

5. Şeşemodu üçün:

400 qram qırmızı lobya 1 stəkan qoz ləpəsi, 1 baş soğan ve 1 dəstə şüyüd, 1 diş sarımsaq

Hazırlanması: qırmızı lobyanı geədən isladırıq, səhər onu bişirib, ət maşınından keçirdirik. Kənarda yağ soğanı qovurub, onu da qatırıq lobyaya. Qozu da ətçəkən maşından keçirdib, şüyüdü sarımsağı doğrayıb, duzunu töküb, qarışdırıq. Lobya quru olduğu üçün yağını bol etmək lazımdır ki, şeşemodularI formaya salmaq olsun. Sonra şəkildəki kimi top halına salıb, qoz qırıntılarına batırırıq.

Salat hazırdır, nuş olsun!

ayten

Loading...
Оставьте комментарий к этой записи ↓

Войти, чтобы оставить комментарий