Alça turşusunun ən dadlı və asan reseptləri

Порций:   Время приготовления:

alca_87452Hər il səbirsizliklə alça mövmüsünü gözləyirik. Təqdim etdiyimiz reseptlərlə hazırladığınız alça turşusunu ilin hər mövsümü ləzzətlə yeyə biləcəksiniz.

 
 
 

Ərzaqlar:

I Qayda
  • yaşıl alça
  • 1  baş sarımsaq
  • 1 litr su
  • 2,5 qaşıq qaya duzu
  • 1 stəkan sirkə
  • limon dilimləri
  • 2 dəfnə yarpağı
  • 1 çay qaşığı dənə istiot
  • yarım dəstə cəfəri sapı
II Qayda
  •  Yetişmiş alça
  • 1-2 budaq nanə
  • 1-2 tikə qənd
  • 1 qəhvə fincanı sirkə
  • 5-6 ədəd istiot
  • 1/2 desert qaşığı duz
  • Soyuq su
  • 1 xörək qaşığı sirkə
  • Banka 

Hazırlanması:

I Qayda

Sarımsaqları təmizləyib iri doğrayın, alçaları yuyub suyunu süzün. Balona limon dilimləri,alça, sarımsaq, istiot dənələri düzüb üzərinə cəfəri sapı qoyun. Üzərinə su töküb, su dolu digər böyük qabın içində duzu əriyənə qədər qaynadın. Ağzını möhkəmcə bağlayıb mümkün olan ən sərin yerdə saxlayın.

II Qayda

Alçaları quru balona yığıb aralarına nənə yarpağı yerləşdiririk. Üzərinə 1 qəhvə fincanı sirkə,1 dolu qaşıq duz, 6 ədəd istiot və 1 parça qənd qoyuruq. Balon tam doldurulandan sonra, soyuq su töküb ağzını möhkəm bağlayırıq.

13432265_1182914695072929_2320098205537750163_n

Метки записи:
Оставьте комментарий к этой записи ↓

Войти, чтобы оставить комментарий