Alma povidlası

Порций:   Время приготовления:

povidlaUşaqlarınızı səhər yeməyində dadlı və faydalı Alma povidlası ilə sevindirin.

Tərkibi:

  • 2 kq alma
  • 1,4 kq şəkər tozu
  • 1 l su

Hazırlanma qaydası:

Almaları yuyub, qabığını və içərisini təmizləyin. Bişirəcəyiniz qaba töküb, üzərinə su əlavə edin. Zəif odda bişirin. Meyvələr yumşalan zaman, elə bişirdiyiniz qabın içərisində, blenderlə tam əzib, püre halına gətirin. Sonra üzərinə şəkər tozu səpib, zəif odda bişirməyə davam edin. Kütləni tez-tez qarışdırın ki, dibi yanmasın. Povidla tam qatılaşan kimi ocaqdan götürün. Şüşə qablara töküb, ağzıbağlı şəkildə soyuducuda saxlayın.

Alma povidlasını günün istənilən vaxtında çay süfrəsinə təqdim edə bilərsiniz.

Nuş olsun!


povidla

Метки записи:
Оставьте комментарий к этой записи ↓

Войти, чтобы оставить комментарий