Almalı marmelad

Порций:   Время приготовления:

MARMELADƏziz kulinarlar, təqdim edəcəyimiz bu resept uşaqlar, eləcə də, pəhrizdə olan böyüklər üçün çox faydalı şirniyyat növüdür.

Almalı marmeladın tərkibi:

  • 5 ədəd böyük alma
  • 100 qr şəkər tozu
  • 2 x/q kartof nişastası  (kraxmal)
  • 100 ml su
  • 20 qr jelatin

Hazırlanma qaydası:

1 Jelatinin üzərinə su töküb, şişməsini gözləyirik.

2 Nişastanı az miqdar suda açırıq.

3 Almaları qabığından ayırıb, içərisini təmizləyib, sürtgəcin iri gözündən keçiririk. Rəndələnmiş almaları ocağın üzərində qaynadıb, sonra az odda daim qarışdırıraraq 30 dəqiqə bişiririk. Üzərinə nişasta töküb, bişiririk. Alınmış püreni blenderdən keçiririk.

4 Jelatini suda tam əriyənədək qaynadıb, püreyə əlavə edib, qarışdırırıq.

5 İstənilən formanı görüb, içərisinə yeyinti sellofanı çəkirik. Marmeladı bura töküb, soyducuda tam bərkiyənədək saxlayırıq. Sonra çıxarıb, kəsirik. Süfrəyə verərkən üzərini meyvə qurusu ilə bəzəmək də olar.

NUŞ OLSUN!


MARMELAD

Оставьте комментарий к этой записи ↓

Войти, чтобы оставить комментарий