Beze (merengi)

Порций:   Время приготовления:

41_14_03_2013_2926Qədim fransız şirniyyatı sayılan Beze ( merengi) hazırlayırıq.

Tərkibi:

  • 4 ədəd yumurtanın ağı
  • 1 stəkan şəkər tozu və ya pudrası
  • 1 ç/q vanil
  • 1 çimdik duz

Hazırlanma qaydası:

Yumurtaların ağını sarısından ayırıb, ağının üzərinə duz səpib, 5 dəqiqə mikserlə çalırıq. Duz mayenin daha tez bərkiməyinə kömək edir. Üzərinə yavaş-yavaş vanil və şəkər tozunu da səpib, çalmağa davam edirik. Təxmini 15 dəqiqəyə beze tam hazır olacaq. Yoxlamaq üçün qabı əyə bilərsiniz. Əgər qarışım tökülmürsə demək hazırdır. Sonra mətbəx şprisinə doldurub, kalka sərilmiş soba qabına aralı formada əlavə edirik. 80-100 dərəcəlik sobada 45 dəqiqə bişiririk. 

NUŞ OLSUN!


yumurta ağıyumurtaBeze41_14_03_2013_2926

Оставьте комментарий к этой записи ↓

Войти, чтобы оставить комментарий