İdeal pirojok xəmiri

Порций:   Время приготовления:

Əziz xanımlar, artıq "pirojki"lərinizin xəmirindən şikayət etməyəcəksiniz. Şübhəsiz ki, hər birimizin alışdığı pirojok xəmiri var. Bu isə illərin sınanmış və sevilən ideal reseptidir.

piorj

Tərkibi:

  • 0,5 litr kefir
  • 50 qr yaş maya
  • 1 ədəd yumurta
  • 1 xörək qaşığı şəkər tozu
  • 1 çimdik duz
  • 800-1000 qr un

Hazırlanması:

Öncə mayanı şəkər tozu ilə birlikdə çəngəllə əzin. Yumurta və azca isidilmiş kefir əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Alınmış kütləyə un və duz əlavə edin. Xəmiri yaxşıca yoğurun, elastik xəmir alınmlıdır. Xəmirin bir az mayalanması üçün kənara qoyun və istədiyiniz içliklə doldurub bişirin.  Bu püre, cem, ət  və s. ola bilər.

pirojki

Nuş olsun!

Əziz kulinarlar, bu reseptlərimizə də göz ata bilərsiniz:    İdeal xəmirin 4 sadə resepti

Метки записи:
Оставьте комментарий к этой записи ↓

Войти, чтобы оставить комментарий