Qarışıq turşu

Порций:   Время приготовления:

Bütün qışı yeməklərin yanında ləzzətlə yeyəcəyiniz qarışıq turşunu elə bugün hazırlayın.

turshu

Lazım olan ərzaqlar:

  • 3 kq turşuluq kələm
  • 0.5 kq kök
  • 0.5 kq xiyar
  • 0.5 kq bibər (acı+ şirin)
  • 2 baş sarımsaq
  • 1 dəstə kərəviz yaxud cəfəri
  • 4 x/q duz
  • 2 x/q şəkər tozu
  • 1x/q sirkə
  • 1.5 lt su.

Hazırlanma qaydası:

Ərzaqlar yuyulub, doğranılır. İri bir qaba yığılıb üzərinə 3 x/q duz səpilir. Hərden əzməmək şərtilə qarışdırılır. 3-4 saat qalıb suyunu buraxdıqdan sonra, öz suyu atılır. Turşu üçün yeni su hazırlanır. Öncə su qaynadılır. Sonra üzərinə 1 x/q duz, şəkır tozu və sirkə əlavə edilib, qarışdırılır. Turşunun üzərinə tökülüb, qabın ağzı bağlanır. Qabı qalın odealla örtüb, tam soyutduqdan sonra qapağını açıb, turşunu şüşə bankalara yığmaq lazımdır. 1 neçə gün soyuq yerdə saxladıqdan sonra, qarışıq turşunu süfrəyə vermək olar.

NUŞ OLSUN!

turshu

Resept üçün Afaq İsrafilovaya minnətdarıq.

Метки записи:
Оставьте комментарий к этой записи ↓

Войти, чтобы оставить комментарий