Toyuq çığırtması

Порций: 4 nəfərlik   Время приготовления: 2 saat

Əziz dostlar, bugun sizinlə Azərbaycanın bir çox bölgəsinin sevimli xörəyi olan Toyuq çığırtmasının bişirilmə reseptini paylaşacam. Bu yeməyə bəzi rayonlarımızda yumurta da əlavə edirlər. Mən yumurtasız bişirdim.

Bizə lazım olacaq ərzaqlar bunlardır:

  • 1 ədəd toyuq
  • 4 ədəd kartof
  • 3 ədəd soğan
  • 3 ədəd pomidor
  • Kərə yağı
  • Duz, istiot, sarıkök

Hazırlama prosesi:

Öncə toyuğu dərisindən ayırıb, yaxşıca yuyub, kiçik hissələrə ayırırıq. Xırda doğranmış soğanı bol kərə yağında qızardırıq. Soğan qızılı rəng alanda üzərinə rəndələnmiş pomidoru töküb, biraz da qızardırıq. Pomidorun suyu çəkiləndə toyuğun hissələrini və üzərinə çıxanadək su töküb bişiririk. Toyuqlar bişənə yaxın üzərinə təmizlənib, doğranmış kartof, duz, bibər və istədiyiniz ədviyyatı da əlavə edə bilərsiniz. Əmin olun ki, çığırtma zəfəranla da çox ləzzətli alınır. Kartoflar da bişəndəndən sonra yeməyimiz hazırdır, isti halda süfrəyə verə bilərsiniz. Nuş olsun!

toyuq chigirtması

Метки записи: ,
Оставьте комментарий к этой записи ↓

Войти, чтобы оставить комментарий