Qat-qat xəmirdən alma piroqu fri çubuqları

Порций: 2 sini   Время приготовления: 30 dəqiqə

Qat-qat xəmirdən ən maraqlı və ən dadlı resept təqdim edirik. Elə bilməyin ki, kartofdan başqa heç bir ərzaqdan fri hazırlamaq mümkün deyil. Bu da sübut. Alma piroqu friləri

cover

 

 

Tərkibi:

  • 2 soba sinisi üçün hazır qat-qat (milföy) xəmir
  • 400 qr alma cemi
  • 1 ç/q darçın
  • 1 ç/q üyüdülmüş fındıq
  • 50 qr şəkər tozu
  • 1 ədəd yumurta
Bəzək üçün:
  • şəkər kirşanı

Hazırlanması:

Bu şirniyyatın hazırlanması , həm olduqca əyləncəli, həm də çox sadədir. O qədər sadədir ki, cəmi bir şəkilə baxıb, rahat bişirəcəksiniz.

Baked-Apple-Pie-Steps_landscape

Yenə də, qaydanı izah edək ki, tam dəqiq olsun. 

Öncə qat-qat (milföy) xəmiri unlanmış dəzganın üstünə qoyun. Bu həm dairəvi, həm də kvadrat formalı xəmir ola bilər. Sonra, xəmirin üzərinə alma cemi sürtün. Sonra eyni formalı digər xəmiri də cemin üzərinə döşəyin. Bıçaq və ya pizzadoğrayanla gördüyünüz kimi, uzunsov, nazik şəkildə kəsin.

frie

Çubuqların üzərinə yumurta sarısı çəkib, şəkər tozu, darçın və üyüdülmüş fındıq(zövqə görə) qarışımı səpin. 180 dərəcə isidilmiş sobada 15 dəqiqə üzəri qızaranadək bişirin.

NUŞ OLSUN!

cover
Метки записи: